De top 10 toeren in 2016

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Reizen maakt wijs. Het is een cliché maar erg waar. Als u de wereld wilt ontdekken dan moet u het zelf doen. Geen enkel boek kan de sfeer beschrijven van een locatie en geen enkele film kan de werkelijke kleuren, geuren en emoties overbrengen. Daarom moet u, als u dan kans heeft, uw backpack op uw rug zetten en de wereld veroveren. 

Hieronder hebben wij enkele bestemmingen verzameld, die u zou moeten overwegen tijdens het plannen van uw reis. Dit zijn specifieke plaatsen of algemene gebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken:

1. Rome – het is niet nodig om uit te leggen waarom de Italiaanse hoofdstad op de lijst staan. Het is de bakermat van de Europese cultuur, de Eeuwige stad. Het is een plaats die een belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van cultuur en kunst. Wanneer u in Rome bent moet u zeker het Colosseum bezoeken om het historische verlangen van het volk te ervaren, “Panem et circenses!”.

2. Noorwegen – dit koude Scandinavische land, zal vanwege zijn rauwe natuurgebieden vele natuurliefhebbers aanspreken. Wanneer u in dit land bent moeten de beroemde fjorden zeker bezocht worden. De grootste is Sognefjord en is 204 km lang en is vinden in de noordelijke richting vanuit Bergen.

3. Parijs – het meest romantische stad van de wereld. Wanneer u in Frankrijk bent, mag u de hoofdstad niet overslaan. Naast het bezoeken van de bekende bezienswaardigheden is het ook de moeite waard om de gastronomische kant van Parijs te ontdekken. Franse maaltijden en wijn zullen een reiziger langer bijblijven dan de Eifeltoren.

4. de Caraïben – een groot gebied vol met eilanden die u hemelse uitzichten en prachtig weer bieden. De keuze van de specifieke locatie is van groot belang: u kan reizen naar de Bahama’s of Jamaica. Elk land en eiland heeft zijn eigen karakteristieken en dat is het meest fascinerende van de Caraïben. Ongeacht uw keuze, u zal verzekerd zijn van zonnig weer, mooie stranden en een hemelse vakantie.

5. Griekenland en Griekse eilanden – een oud gebied met een historie die teruggaat naar het begin. Griekenland heeft vele attracties in aanbod. Wat deze bestemming zo speciaal maakt is dat zowel mensen die graag bezichtigingen willen bezoeken en zonliefhebbers kunnen vinden wat bij hun past. Athene is een geweldige plaats vol met monumenten en de Griekse eilanden zijn een plaats om tot rust te komen en te ontspannen.

6. New York – een grote metropool waar toeristen van over de hele wereld komen. Het is een droomstad, waar iedereen iets te doen kan vinden en zijn dromen waar kan maken. New York staat voor constant in beweging zijn en een multiculturele omgeving.

7. Tokyo – het centrum van Japan die u zal doen laten verbazen met zijn originaliteit en eigenzinnigheid. Ondanks dat is Tokyo de meest Westerse stad in het land. Wees voorbereid op alles, want Japan zal u doen verbazen.

8. Rio de Janeiro – Zuid-Amerika mag niet overgeslagen worden. Het bestaat deels uit schoonheid en deels uit wilde passie. Als wij moesten kiezen voor een specifieke locatie, dan zou het zeker Rio zijn. Helemaal tijdens carnaval. Bezoek Rio de Janeiro op dat moment en ervaar de feeststemming en wilde vreugde.

9. Chicago – ook bekend als “The Windy City” is een andere grote Amerikaanse stad vol drukte en energie. Het is overal vel belicht omdat de glazen gebouwen het zonlicht reflecteren. Mensen lopen er rond met hun zonnebril op, haastig en alle kanten op.

10. Sydney – net als Zuid-Amerika is heel Australië jouw aandacht waard. Maar Sydney is een symbool die de beste eigenschappen van het continent in een stad weet onder te brengen.

De bovenstaande 10 bestemmingen zijn slechts een voorproefje van wat de wereld te bieden heeft. Maar het is niet mogelijk alle locaties op te noemen die moeite waard zijn om te bezoeken, omdat elk stuk natuur of menselijke beschaving uw aandacht en bewondering waard is.

Opmerkingen:

 1. Japan bezoeken is mijn grootste droom, hun cultuur is zo vreemd maar ook zo mooi…

  Beantwoorden
 2. Ik moet er een keer naartoe gaan. Misschien kan ik mijn verloofde overtuigen om daar naartoe gaan tijdens ons huwelijksreis.

  Beantwoorden
 3. Ik breng mijn huwelijksreis liever door op de Bahama’s XD zon, zee en strand met drankje is meer iets voor mij 😛

  Beantwoorden
 4. Het is een interessante compilatie van locaties. Ik moet zeggen dat het een goed idee is om rond te reizen in Europa en de hoofdsteden te bezoeken, het is slechts een voorproefje van heel Europa maar het zal je toch veel leren over de verschillen van elk land.

  Beantwoorden
 5. Goed idee maar het kost wel veel geld en tijd en helaas heeft niet iedereen dat beschikbaar…

  Beantwoorden
 6. Ik doe iets vergelijkbaars. Elk jaar kies ik een ander land dat ik wil bezoeken en dan probeer ik zo veel mogelijk informatie erover te vinden 🙂 Groeten..

  Beantwoorden
 7. Ik zie New York en Chicago, maar waar is Los Angeles?

  Beantwoorden
 8. Het is onmogelijk om alles op te sommen, de plaatsten die hier worden opgenoemd zijn slechts het topje van de ijsberg.

  Beantwoorden
 9. Precies, je kan elke plaats wel leuk vinden. Zelfs een dorpje met krottige huisjes aan het eind van de wereld zou erop kunnen staan. Als je alles moet gaan opnoemen…

  Beantwoorden
 10. Ik ben het ermee eens dat reizen je wijzer maakt. De beste manier om over de wereld en mensen te leren is via direct contact : )

  Beantwoorden

Plaats een reactie